OxyMC Forum
[Kingdoms] Važna obavijest - Verzija za ispis

+- OxyMC Forum (https://oxymc.com/forum)
+-- Forum: Generalno (https://oxymc.com/forum/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Forum: Vijesti i novosti (https://oxymc.com/forum/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Tema: [Kingdoms] Važna obavijest (/showthread.php?tid=33)Važna obavijest - AfkF24 - 05.02.2019.

Situacija je sljedeca. Od otvorenja IV sezone se vrti niz kriticnih gresaka sa Kingdoms pluginom. Dio podataka vezan za claimove se uopce ne sprema u bazu podataka, sto je rezultiralo time da dio Kingdoms komandi prestane raditi, kraljevstva da se dupliciraju i slicno. Kingdoms kao plugin koristimo vec dugi niz godina i imamo kvalitetnu suradnju s njegovim developerima, ali dovoljan je jedan ovakav propust s njihove strane da rezultira ovom situacijom. Plugin je od pocetka ove godine u rukama novog tima developera pod nazivom Songoda, te imaju cak 8 testera koje vjerovatno i placaju i oni nisu u stanju pronaci i otkriti ovakve propuste. Iako imamo dozvole da razvijamo vlastite verzije Kingdoms plugina, nase verzije se ne odudaraju mnogo od onih koje drugi serveri koriste (vise od njih 500). OxyMC je prethodnih 7 dana prijavio preko 40 gresaka, izbacili smo nekoliko fixeva za te greske, kako za nas, tako i za drugih 500 servera koji koriste Kingdoms, ali neke stvari su jednostavno jace.

Nakon konsultacija sa ostatkom Staff tima, kao i igraca koji su trenutno na serveru, odlucili smo se da se spustimo na verziju Kingdomsa koristenu u prosloj sezoni servera. To znaci da ce sva postojeca kraljevstva zajedno s njihovim nadogradnjama i claimovima biti obrisana. Proteklih dana smo aktivno radili na rucnoj popravci podataka spremljenih u bazu podataka, ali je situacija takva da je dovoljno da se jedna jedina stvar ne spremi pravilno i da se time poremeti redosljed spremanja drugih stvari - sto se i desilo.

Danas u 23:00 cemo ugasiti server kako bismo ga prilagodili starijoj verziji Kingdoms plugina koristenoj na prosloj sezoni. Kako je vec navedeno, sva postojeca kraljevstva i claimovi ce biti obrisani, te vas molimo da sve vase vrijedne stvari (poput spawnera) ODMAH spremite na sigurna mjesta (/pv, enderchest, itd) kako vas neko ne bi pokrao prije nego sto ste u mogucnosti ponovno kreirati vase kraljevstvo i claimati podrucja. Koliko je to moguce, potrudit cemo se da za kraljevstvima koja su ulozila u svoje nadogradnje na racun kralja vratimo potroseni novac. Trenutno postavljeni topovi ce prestati raditi, te vas molimo da kontaktirate Staff nakon zavrsetka radova kako bismo vam topove (i mine) zamijenili za one koji rade.

Opet napominjemo, do reseta mape ili do gubitka bilo kakvih itema nece doci. Potruditi cemo se da radove okoncamo u sto brzem roku, a predvidjamo da ce oni trajati bar 2 sata.
Hvala vam na razumijevanju i zaista, ovo sto se trenutno desava nije do nas.


© 2010-2019, OxyGaming. Sva prava pridržana.
Sve poruke objavljene na forumu izražavaju i predstavljaju stavove i mišljenja njihovog autora, a ne nužno i stavove administracije foruma ili OxyGaming zajednice.